مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران از تولید زودهنگام روزانه ۱۰ میلیون مترمکعب با اعتبارات داخلی شرکت برای تأمین ناترازی گاز در زمستان ۱۴۰۲ خبر داد.
به گزارش دنیای سرمایهگذاری آنلاین، مهدی حیدری روز جمعه، ۲۹ اردیبهشتماه در سومین روز برگزاری نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان این مطلب، افزود: این مهم از چهار میدان دی، آغار، توس انجام میشود، ضمن آنکه تولید ۱۰ میلیون مترمکعب نیز برای سال آینده (۱۴۰۳) در دستور کار قرار دارد.
وی با بیان اینکه برای تأمین آب استان سیستان و بلوچستان هم ۱۰ چاه ژرف حفر خواهد شد، گفت: این شرکت در سه گوشه شمال شرق (مشهد)، غرب (کرمانشاه) و جنوب با مرکزیت شیراز در کشور مشغول فعالیت است، از این رو، حجم عظیمی از تولید گاز و نفت کشور در این ۱۴ استان کشور بهویژه در فصل زمستان انجام میشود.
حیدری با بیان اینکه یکسوم تولید گاز کشور در نفت مناطق مرکزی محقق میشود، گفت: سهم عظیمی از این محصول راهبردی را این شرکت تولید میکند و عمده نفت تولیدی شرکت در استانهای غربی در میدانهای خشت و سروستان و سعادتآباد تولید میشود.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران به تولید نفت در این شرکت اشاره کرد و افزود: تولید شرکت سهم عمدهای در ارزآوری و ارزشافزوده برای کشور و پوششدهنده ناترازی گاز کشور دارد و به همراه شرکت نفت و گاز پارس دو شرکت عظیمی هستیم که تولید گاز کشور را انجام میدهیم و بر همین اساس تمرکز راهبردی بر روی این دو شرکت است.
بستههای پیشران تولید گاز در شرکت نفت مناطق مرکزی
حیدری به بستههای پیشران شرکت ملی نفت ایران اشاره و تصریح کرد: یکی از مهمترین بستهها، ۱۵ بسته گازی است که ۴ میلیارد دلار سرمایه میطلبد و در ۵ سال آینده در بازههای زمانی مختلف روزانه بیش از ۱۲۰ میلیون مترمکعب به تولید گاز کشور اضافه میکند.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی این مقدار تولید را برجسته دانست و تصریح کرد: به اندازه ۵ فاز پارس جنوبی به تولید شرکت نفت مناطق مرکزی افزوده میشود که رقم بسیار قابلتوجهی است، هرچند این مهم، از جهتی نیز اسفناک است؛ چراکه روزانه ۱۲۰ میلیون مترمکعب گاز فقط در استان تهران مصرف میشود که خود بحرانی برای تولید گاز است.
حیدری راهکار جبران بحران گاز را تنها صرفهجویی دانست و گفت: با وجود برنامههای افزایش تولید گاز در کشور اگر با همین شیب، مصرف افزایش یابد، باز هم با بحران روبهرو خواهیم بود.
میدانهای مشترک همچنان در اولویت
وی درخصوص طرحهای توسعه میدانهای نفتی گفت: در بخش نفت توسعه میدانهای نفتی بهوِیژه میادین مشترک با عراق از جمله در نفتشهر را داریم و بهدنبال مطالعه ویژه این میدان هستیم تا اگر راهی داشته باشد، افزایش تولید از آن محقق شود.
مدیرعامل نفت مناطق مرکزی ادامه داد: در میدان دهلران هم که میدان مشترکی است، تمرکز ویژهای شده تا با یک شرکت داخلی که تأمینکننده اعتبار پروژه بود، مذاکرات انجام و قرارداد بهزودی امضا شود.
حیدری دیگر اولویت نفتی این شرکت را میدان دانان دانست و گفت: یکی از شرکتهای حرفهای کار توسعه را برعهده گرفته و امسال این طرح را افتتاح خواهیم کرد و به تولید نفت شرکت اضافه میشود.
وی به طرحهای ذخیرهسازی این شرکت هم اشاره کرد و افزود: در دو جبهه ذخیرهسازی گاز انجام میشود. شرکت نفت مناطق مرکزی بهعنوان تنها شرکت مجموعه شرکت ملی نفت ایران در زمینه ذخیرهسازی سابقه برجستهای دارد و دو تجربه در سراجه و شوریجه ثابت کرده که این شرکت مرد میدان است و در میدانهای جدید نیز ظرفیت فعالیت برای ذخیرهسازی دارد.
تولید آب از چاههای ژرف، مسئولیت جدی اجتماعی نفت مناطق مرکزی
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی حفاری چاههای ژرف برای تولید آب را مسئولیت جدی این شرکت برشمرد و گفت: بهزودی بر اساس مذاکرات با شرکت ملی نفت ایران و وزارت نفت، کار سرمایهگذاری و مالی این طرح طبق دستور دولت انجام میشود و حفاری ۱۰ حلقه چاه ژرف در سیستان و بلوچستان وظیفهای است تا بخشی از مشکلات مردم منطقه را برطرف کنیم.
وی از طرحهای شرکت برای سال ۱۴۰۲ یاد کرد و افزود: امسال توسعه میدان دانان، تقویت فشار وراوی و هما در استان فارس و دهلران در ایلام و تولید زودهنگام از دی و آغار و توس از جمله فعالیتهای ما در این سال خواهد بود.
حیدری به تکلیف دولت در بودجه ۱۴۰۲ برای جمعآوری گازهای همراه نفت اشاره کرد و گفت: ۵ مرکز در نفت مناطق مرکزی نیاز به جمعآوری گازهای مشعل دارد که شامل نفتشهر، چشمهخوش، سرکان مالکو و دو هاب دیگر در استان فارس شامل خشت و سروستان و سعادتآباد میشود.
Mini LNG؛ ابتکار نفت مرکزی برای جمعآوری گازهای مشعل
وی به شکلگیری نخستین طرح Mini LNG برای جمعآوری گازهای مشعل اشاره کرد و افزود: شرکت هوایار با افتخار نخستین شرکت ایرانی بود که این پروژه را اجرا کرد تا حداقل ۲۰ میلیون فوتمکعب گاز در روز را جمعآوری و ذخیره کند.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران طرحهای Mini LNG را برای سرمایهگذاری جذاب برشمرد و تأکید کرد: با ۱۲ تا ۲۵ میلیون دلار میتوان برای بسته Mini LNG سرمایهگذاری کرد و بازگشت سرمایه بسیار زودهنگامی دارد و با اجرای ۵ بسته به این شکل میتوان با حداکثر ۳ میلیون مترمکعب جمعآوری گاز در روز، مشعلسوزی را به صفر رساند.
حیدری میدانهای توسعهنیافته نفتی را متمرکز در غرب کشور برشمرد و تصریح کرد: دو طرح توسعه در قالب الگوی تازه قراردادهای نفتی واگذار شده و از تعهدهای ما خارج است با این حال فاز دوم میدان آذر و مرحله تکمیلی میدان دانان با ۱۱ هزار بشکه افزایش تولید و تکمیل میدان نفتی خشت بههمراه دو طرح IPC ذکرشده، افزون بر ۲۰۰ هزار بشکه به تولید نفت شرکت میافزاید.
بیستوهفتمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی از روز چهارشنبه (۲۷ اردیبهشتماه) کار خود را آغاز کرد و تا فردا (۳۰ اردیبهشتماه) ادامه دارد.
خبرنگار: امیرهادی تاجبخش