https://www.dsarmaye.ir/?p=20186

جزئیات پیشنهادات صندوق توسعه ملی برای برنامه هفتم توسعه

61591615
سند برنامه پنج‌ساله هفتم توسعه کشور درحالی در هفته جاری با حضور معاون اول رییس جمهور رونمایی شد که صندوق توسعه ملی شش پیشنهاد در زمینه‌ رابطه دولت و این صندوق درمورد درآمدهای نفتی طی برنامه هفتم ارائه کرده است.

به گزارش دنیای سرمایه گذاری آنلاین به نقل از ایسنا، نخستین پیشنهاد صندوق توسعه ملی از این قرار است که تمامی منابع حاصل از صادرات نفت خام، میعانات گازی و خالص صادرات گاز در طی سال‌های اجرای برنامه، به عنوان سرمایه به حساب صندوق توسعه ملی واریز می‌شود.

صندوق توسعه ملی مکلف است در سال اول اجرای برنامه مبلغ ثابت ۲۵ میلیارد دلار به عنوان سهم دولت و شرکت ملی نفت ایران در اختیار دولت قرار دهد. بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران منابع ارزی دولت را راسا و یا از طریق بانک‌های عامل دولتی با نرخ سامانه معاملات الکترونیکی ارز (ETS) به فروش رسانده و معادل ریالی آن را به حساب خزانه‌داری کل کشور واریز کند.

تبصره۱: عملکرد این بند طی سال‌های برنامه باید به گونه‌ای باشد که در طی هر سال مالی سهم دولت حداکثر از ۸۰ درصد منابع ورودی تجاوز نکند.

تبصره ۲: مبلغ واریزی به حساب دولت ماهیانه و متناسب با منابع ورودی همان ماه به حساب دولت منظور می‌شود.

تبصره ۳: در راستای کاهش سهم منابع تجدید ناپذیر در بودجه دولت، در طی مدت برنامه، سالیانه یک میلیارد دلار از سهم دولت و شرکت ملی نفت ایران موضوع این ماده کاهش می یابد بگونه‌ای که سقف سهم دولت و شرکت ملی نفت ایران در سال پایانی برنامه ۲۰ میلیارد دلار شود.

پیشنهاد دوم صندوق توسعه ملی نیز از این قرار است که به منظور تسویه مطالبات صندوق توسعه ملی از دولت و شرکت ملی نفت ایران:

الف) صندوق توسعه ملی از طریق شرکت‌های اکتشاف و تولید تایید صلاحیت شده توسط وزارت نفت، مجاز به استخراج از میادین نفتی یا گازی و میادین یا مخازن تجاری با اولویت میادین مشترک و صدور این منابع قبل از فراورش و یا تبدیل آن به فرآورده و محصولات در زنجیره تولید است.

ب) وزارت نفت پروانه بهره‌برداری از میادین مذکور را مطابق قانون وظایف و اختیارات خود و این قانون صادر می‌کند.

ج) مطالبات صندوق توسعه ملی به میزان عواید تولیدی پس از کسر هزینه‌های سرمایه گذاری و سود سرمایه‌گذاری، تولید و فروش، موضوع این ماده تسویه می‌شود. تسویه نهایی مطالبات براساس عواید قطعی تولید، خواهد بود.

د) بخشی از مطالبات صندوق توسعه ملی حداکثر تا ۲۰۰ هزار بشکه در روز از طریق دریافت حواله نفت خواهد بود تا منابع حاصله، صرف سرمایه گذاری بر روی میادین مزبور شود.

هـ) نظام تعیین هزینه‌ها و درآمدها و تقسیم خالص منافع حاصل از عملیات موضوع این ماده قانونی براساس مصوبه‌ای خواهد بود که به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

تبصره ۱: آیین‌نامه اجرایی این ماده با همکاری صندوق توسعه ملی، سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارت نفت ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ برنامه به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

تبصره ۲: عواید موضوع این ماده مستقل از تعهدات موضوع پیشنهاد یک است.

طبق سومین پیشنهاد صندوق توسعه ملی، در راستای تبدیل سرمایه‌های ناشی از فروش نفت، گاز، میعانات گازی و فرآورده‌های نفتی به ثروت‌های ماندگار، مولد و سرمایه‌های زاینده اقتصادی، صندوق توسعه ملی در چارچوب مصوبات هیأت امنای خود، مجاز به انواع سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی و ایجاد سازوکارهای اجرایی مربوطه است.

بر اساس پیشنهاد چهارم صندوق توسعه ملی، ماده (۳۶) قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور به شرح زیر اصلاح می‌شود:

سود و زیان ناشی از تسعیر دارایی‌ها و بدهی‌های ارزی صندوق توسعه ملی و عملکرد آن از پرداخت مالیات معاف است.

پیشنهاد پنجم صندوق توسعه ملی از این قرار است که کلیه قراردادهای منعقده صندوق توسعه ملی جهت انجام فعالیت‌های آن صندوق در حکم اسناد لازم‌الاجراء بوده و صندوق توسعه ملی از پرداخت هزینه‌های ثبتی و دادرسی معاف است.

همچنین بر اساس ششمین پیشنهاد صندوق توسعه ملی دولت مکلف است در طی برنامه علاوه بر نفت، گاز و میعانات گازی، سهم صندوق توسعه ملی از سایر دارایی‌های تجدیدناپذیر و انفال از جمله مواد معدنی را در بودجه سالانه پیش‌بینی و از محل منابع وصولی به این صندوق پرداخت کند.

منبع:ایسنا

انتهای پیام

کد خبر: 20186

اشتراک گذاری
توئیت
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری
ارسال
ایمیل

مبلغ یارانه کالابرگ الکترونیک بیشتر شد

وزیر تعاون،کار رفاه اجتماعی از افزایش ۸۰ هزار تومانی مبلغ یارانه کالابرگ الکترونیک خبر داد و اعلام کرد این طرح از هفته آینده اجرا می‌شود و همه یارانه‌بگیران یا هر عضو از خانواده‌هایشان که ۴۰۰ هزار تومان دریافت نقدی یارانه دارند، در صورت استفاده و خرید کالابرگ الکترونیکی مبلغ یارانه آنها به ۴۸۰ هزار تومان افزایش می‌یابد.

تکذیب خبر استعفای وزیر ورزش و جوانان

در پی انتشار خبر استعفای سید حمید سجادی در سایت دنیای سرمایه گذاری آنلاین ، روابط عمومی وزارت ورزش و جوانان با ارسال متنی آن را شایعه دانست و این موضوع را تکذیب کرد. همچنین روابط عمومی و اطلاع رسانی

وزیر ورزش و جوانان استعفا داد

سید حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان از مسئولیت خود استعفا داد. به گزارش پایگاه خبری دنیای سرمایه گذاری آنلاین، وی به دلیل شرایط نامساعد جسمی و صدمات ناشی از سقوط بالگرد در سال گذشته و توصیه های پزشکی مبنی بر

برنامه ای پر از وعده های رویایی

در حالی که وعده‌های سیدابراهیم رئیسی همچنان عمل نشده باقی مانده و معلوم نیست این اندک وعده‌هایی که رئیس‌جمهور فعلی

بررسی راهکارهای اجرای موفق قانون شناسه کالا در ماهنامه “دنیای سرمایه‌گذاری”

در هفتاد و دومین شماره ماهنامه "دنیای سرمایه‌گذاری" راهکارها و پیامدهای اجرای قانون شناسه کالا برای قطعات و لوازم یدکی ...

ماهنامه دنیای سرمایه گذاری شماره 63

دانلود ماهنامه دنیای سرمایه گذاری شماره 63 (اسفند 1400) با آثار و گفتاری از: محمد جعفر ایرانی امیر محمودزاده مسعود ...

ماهنامه دنیای سرمایه گذاری شماره 64

دانلود ماهنامه دنیای سرمایه گذاری شماره 64 (فروردین1401) با آثار و گفتاری از: ‌حسین حسینزاده علی اوسط اکبری مقدم سیروس ...

دانلود ماهنامه دنیای سرمایه گذاری شماره 65(اردیبهشت 1401) با آثار و گفتاری از: حمدجواد آقا جری احمدرضا شفیعی احمدعلی بیگ ...

ماهنامه دنیای سرمایه گذاری شماره 66

دانلود ماهنامه دنیای سرمایه گذاری شماره 66 (خرداد 1401) با آثار و گفتاری از: داود کشاورزیان مسعود نصرآزادانی مهدی حاجی ...

نوسان در بازه متعارف

با این که در اردیبهشت گذشته جدود 30 درصد از ارزش بازار سهام در نوسان های منفی شاخص کل، نابود شد اما با این حال در میان معامله گرانی که ماندن در بازار را به ترک آن ترجیح داده اند هم چنان امید وجود دارد