در گفت‌وگو با رئیس اتحادیه کاغذ و مقوا مطرح شد:

نتیجه بازی با آبروی تُجار، آشفتگی بازار کاغذ بود

حمید نیکدل معتقد است؛ فرآیند واردات، توزیع و فروش کاغذ در بازار، یک فرآیند کنترل شده است، بنابراین انتساب اتهام احتکار و قاچاق به تجار کاغذ، جز آشفته کردن بازار، نتیجه‌ای نداشته است.

رئیس اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوای تهران در گفت‌وگو با پایگاه خبری دنیای سرمایه‌گذاری، درباره افزایش قیمت و وضعیت بازار کاغذ اخیر بیان کرد: به دلیل تحریم‌ها و نوسانات قیمت ارز، امکان پیش‌بینی آینده بازار کاغذ وجود ندارد. البته این وضعیت در سایر بازارها نیز مشابه است و افزایش قیمت‌ها نیز تابع همین شرایط است. در نظر داشته باشید که حدودا ۷۰ درصد از اقلام کاغذ و مقوایی که در بازار خرید و فروش می‌شود، وارادتی هستند؛ بنابراین مستقیما از افزایش نرخ ارز و البته افزایش قیمت‌های جهانی تاثیر می‌پذیرند.

نیکدل توضیح داد: شاید کاغذ و مقوا، از معدود کالاهایی باشد که امکان واردات آن به شکل قاچاق وجود ندارد و می‌توانم بگویم تقریبا ۱۰۰ درصد موجودی بازار از مسیر قانونی و با پرداخت هزینه‌های گمرک و… به دست بنگاه‌های فروش می‌رسد. بنابراین بازار کاغذ و مقوا، یک بازار کنترل شده است و عوامل داخلی با توجه به حجم بالای مصرف و تناژ‌های سنگینی که وارد بازار می‌شود، نمی‌توانند چندان نقشی در بالا بردن قیمت‌ها داشته باشند.

‌وی با دفاع از کارنامه تجار قدیمی کاغذ، گفت: شاید در برخی موارد، تاجری بعد از وارد کردن کاغذ و محاسبه هزینه‌های مختلف، متوجه شود به دلیل نوسان نرخ ارز، قیمت بازار کمی پایین‌تر از قیمتی است که او به‌عنوان مال‌التجاره، سرمایه‌گذاری کرده است؛ بنابراین طبیعی است که محموله خود را تا زمانی که قیمت بازار به سطح مقبول برسد، انبار کند. به نظر من این احتکار نیست؛ خصوصا در شرایطی که همه چیز در مسیر قانونی پیش رفته و اطلاعات کامل از تاجر، نوع و میزان محموله وارداتی و حتی انباری که محموله در آن تخلیه شده، مشخص است.

رئیس اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوای تهران اضافه کرد: متاسفانه در سال‌های قبل شاهد برخوردهای ناصحیحی در این زمینه بودیم و اخباری مبنی بر دستگیری سلاطین کاغذ شنیده می‌شد که صدمات جدی به واردات کاغذ وارد کرد. مثلا از کشف انباری خبر می‌دادند که در آن ۵۰ یا ۱۰۰ تن کاغذ «احتکار» شده بوده و… که به نظر من این اقدامات، غیرکارشناسانه بود. دست‌اندرکاران حتی متوجه نبودند میزان محموله‌های مذکور در مقابل مصرف کاغذ سالانه کشور، اصلا به چشم نمی‌آیند و مصرف روزانه برخی از چاپخانه‌ها به تنهایی، بیشتر از حجم محموله‌هایی است که اعلام می‌کردند.

وی با اشاره به برخی پیگردهای قضایی در سال‌های گذشته گفت: درواقع سلطان کاغذی وجود ندارد و این رفتارها باعث شد برخی تجار باسابقه و خوشنام با مشکل روبه‌رو بشوند و عمدتا دیگر تمایلی به واردات کاغذ و مقوا نشان ندهند؛ چون احساس می‌کنند با آبروی آن‌ها بازی شده است. آزرده‌خاطر شدن آن‌ها صدمات زیادی را به این بازار وارد کرده و به نظر من بخشی از بی‌ثباتی قیمت‌ها و آشفتگی بازار نیز به عدم حضور تاجران سرشناس برمی‌گردد.

پایان پیام./

به این مطلب امتیاز دهید.
تبلیغات