به گزارش پایگاه خبری دنیای سرمایه گذاری آنلاین؛

کاهش ۴۷ درصدی تورم لوازم خانگی از شهریور ۱۴۰۰ تا دی ماه ۱۴۰۲

کاهش 47 درصدی تورم لوازم خانگی

تازه ترین آمار بانک مرکزی ایران کاهش ۴۷ درصدی تورم لوازم  خانگی را نشان می‌هد. طبق این آمار کاهش ۴۷ تورم لوازم‌خانگی در ۲ سال گذشته به‌وضوح خودش را نشان می‌دهد البته باید توجه داشت منظور از تورم تولیدکننده، تورم نهاده‌‌های تولید و مواد اولیه بنگاه‌‌ها نیست، بلکه تورم محصولات تولیدی است.

در سال گذشته تورم لوازم‌خانگی ۳۴.۸‌درصد بود درحالی‌که میانگین شاخص تورم در همین سال عدد ۴۹ را نشان می‌دهد. بر این اساس تا پایان آبان ماه سال جاری نیز نرخ تورم نقطه به نقطه گروه مبلمان و لوازم خانگی، ۳۸.۸ درصد بوده که باز هم نسبت به میانگین تورم نقطه به نقطه تا پایان آبان ماه (۴۳.۸۸) کمتر بوده است.

تاثیر کاهش تورم لوازم خانگی از نگاه تولیدکنندگان

با اینکه اعلام می شود کاهش ۴۷ درصدی تورم لوازم خانگی رخ داده است اما دیدگاه‌های متفاوتی نیز در این زمینه وجود دارد. درحالی تورم ۳۴.۹ درصدی در بخش تولید و خصوصا لوازم خانگی اعلام شده است که برخی کارشناسان صنعت لوازم خانگی تاکید می‌کنند؛ تورم موجود در صنعت بیشتر از تورم عمومی است.

همچنین مدتی پیش برخی از فعالان این بازار اعلام کردند این تورم در حوزه لوازم خانگی از تورم عمومی بالاتر است! البته نرخ تورم عمومی که شامل جامعه و خانوارها می‌شود باعث شده که بازارصنعت لوازم خانگی در رکود قرار بگیرد و بنابراین کالای تولید شده در این صنعت به سختی به فروش برسد.

گفتنی است با اینکه اعلام شده کاهش ۴۷ درصدی تورم لوازم خانگی از شهریور ۱۴۰۰ تا دی ماه ۱۴۰۲ بر تولید موثر بوده و سبب کاهش تورم لوازم خانگی در ۲ سال گذشته شده است اما این همه ماجرا نیست. متولیان بخش لوازم خانگی معتقدند که بالا بودن نرخ مواد اولیه و نرخ ارز که دو مؤلفه اصلی تشکیل قیمت نهایی لوازم خانگی است، طی سال‌های اخیر همواره صعودی بوده و همین امر به رشد نرخ تورم در این بخش دامن زده است. اما باید توجه شود که در این سال‌ها واردات لوازم خانگی ممنوع بوده و اگر قاچاق را در نظر نگیریم بازار به صورت انحصاری در اختیار تولیدکننده داخلی بوده است.

همچنین با این شرایط اینکه روند کاهش تورم در بخش تولید، در کوتاه‌مدت روی نرخ تورم مصرف‌کننده چه اثری خواهد داشت موضوعی است که زمان مشخص خواهد کرد. ناگفته نماند بسیاری از تولیدکنندگان صنعت لوازم تورم را یکی از مهضلات اصلی تولیدان خود دانشته که بر تیراژ محصول، کیفیت محصولات و بازار داخلی لوازم خانگی تاثیرات منفی داشته است. بنابراین کاهش تورم لوازم خانگی معصل حل شده ای به شمار نمی آید.

تورم شاه بیت مشکلات تولیدکنندگان لوازم خانگی

چندی پیش عباس هاشمی دبیر انجمن صنایع و لوازم خانگی ایران گفت: شاه بیت مشکلات کشور تورم است که همه چیز را تحت الشعاع قرار داده،گفت: واحد تولیدی نمی‌تواند با ضرر محصول خود را عرضه کند، مگر اینکه دولت ضرر او را جبران کند، اما اگر این مسئولیت را نپذیرد و بار مسئولیت فقط با تولیدکننده‌ای باشد که ناچار است مواد اولیه را گران بخرد و به قیمت دستوری بفروشد، امکان فعالیت وجود ندارد.

پایان پیام./

به این مطلب امتیاز دهید.
تبلیغات